Okresní kolo hry Plamen - Široká Niva

10.05.2015 13:11

Včera náš kolektiv mladých hasičů obhájil druhé místo v okresním kole, což je obrvoský úspěch po obměně družstva z minulého roku, kvůli věkovému stropu. Celý den začal štafetou CTIF 400m překážek, kde dosáhli rekordního času 1,25s. Soutěž pokračovala štafetou 4x60m čas 55s, také rekord. V těchto dvou disciplínách jsme obsadili 1. místo a pokořoli tým Krnova, který měl věkový průměr 13,5 let více než o pět vteřin!!! Následoval požární útok CTIF, kde čistý čas 73s stačil na první místo, ale 30s za nepřeskočení vodního příkopu nás posunolo na druhé místo. Před požárním útokem jsme měli po podzimní části a třech disciplínách z dneška luxusní náskok 8 bodů, ale bohužel jsme chtěli předvést co nejlepší čas, to se nám stalo osudným. Požární útok začal nadherně a pokud by vše proběhlo bez problému atakovali bychom čas pod 17s, bohužel spoj béček utekl a výsledný čas 43s nás posunul na celkové 10. místo.

Po rozebrání celého okresního kola musíme poděkovat našim mladým hasičů, především za zimní část přípravy. Věkový průměr našeho družstva starších žaků je 11 let a s porovnání ostatních družstev, hlavně druhého Krnova, je to obrovský úspěch, že porazili děti o 3 roky starší děti ve štafetách, obrovský respekt ;) Další plus je postup na krajské kolo v Ostravě, které se koná 5-6 června, podpora je vítana a nutná!!! Také musíme smeknout, jak se děti dokazali poprat s tlakem jednoho pokusu, jelikož OSH Bruntál si prosadilo jeden pokus v každé disciplíně (bez komentáře)!!!

Po náročných pěti měsících příprav se dostavil úspěch a nyní si jedeme za závodit s těmi nejlepšími na krajské kolo, kde našim snem je se umístit do šestého místa. Rádi zde přivitáme všechny naše příznivce, v připadě zájmu je možnost domluvit hromadný odjezd! Více informací na tel. 608384018, 606143398, 725141163.